Saint Quentin de la poterie

Het Frankrijk van de kunst & de middeleeuwen.

Saint-Quentin de la Poterie

Gelegen in het hart van Uzège, zal Saint-Quentin-la-Poterie u kennismaken met zijn smalle straatjes en oude stenen, een historisch en cultureel erfgoed van de gewone. Van aardewerk traditie sinds de veertiende eeuw, heeft het dorp in geslaagd om zijn bedrijf te ondersteunen en krijgen internationale bekendheid in de wereld van de keramiek. Er zijn er nu twintig aardewerk workshops en vele ambachtslieden die zeker zijn om hun deuren te openen zijn.

Dat is alles wat vakmanschap, deze cultuur keramische gisteren nog in leven vandaag dat Saint-Quentin-la-Poterie “Stad en ambachten” sinds 1995. Deze kunst wordt ook benadrukt door een maakt het mogelijk om het label hebben Europese festival elk jaar gehouden rond de 14 juli en een tweejaarlijkse van de jonge Europese keramiek in juli-augustus.

Pont Du Gard

De Pont du Gard, die het dal van de Gardon overspant, is het grootste bouwwerk van het 50 kilometer lange aquaduct dat Nîmes van drinkwater voorzag. De bouw, onder de imperiums van Claudius en Nero, tussen 40 en 60 na Christus, duurde circa 15 jaar.

Ieder jaar komen er veel toeristen af op het bijzondere bouwwerk. Het mooiste moment om de Pont du Gard te bezoeken is als de zon onder gaat. Dan kleuren de gigantische steenblokken goudgeel op en blijft de brug altijd op uw netvlies geprint.

Uzès

Het eerste hertogdom van Frankrijk, Uzès, nodigt wandelaars en architectuurliefhebbers uit haar oude stad te komen ontdekken die overloopt van zowel charme als oud erfgoed. Het hertogenkasteel is één van de trekpleisters van de stad. Zeker niet te missen is het Kruidenplein met zijn mooie gebouw met bogen.
In de maand juli vinden de Muzikale Nachten van Uzès plaats, een beroemd muziekfestival met als decor het hertogenpaleis, de Saint-Théodoritkathedraal en het bisschoppelijke binnenplein.

Laudun-Ardoise

Bij Laudun-Ardoise ligt op een heuvel een oud legerkamp van Julius Ceasar. Je komt er via een mooie wandeling als je de borden volgt. Je hebt er een prachtig uitzicht op het Rhônedal met in de verte de Mont-Ventoux.

In de omgeving vind je meer Romeinse opgravingen zoals het bijzondere Oppidum Saint Vincent in Gaujac.

Provence

Niet voor niets was de Provence de plek der inspiratie voor grote schilders als Van Gogh en Cézanne. De regio bruist van schoonheid. En met haar uitgestrekte velden vol lavendel, vrolijke zonnebloemen en olijfbomen, is het één van de lievelingsplaatsen van zowat elke levensgenieter.

Met ontelbare plekjes om te ontdekken, zou je bijna een heel leven hier kunnen rondtrekken. Daarom zetten we de 10 beste en leukste bezienswaardigheden van de Provence op een rijtje.

Vind jouw perfecte verblijf in onze mas.
Bekijk kamers